Ditt syn

Synsundersøkelse

Vi er alle forskjellige og nettopp derfor blir synsundersøkelsen tilpasset deg og dine behov.  Ditt syn – vårt fag

Synsundersøkelsen er viktige for å sikre at du alltid har det beste synet du kan ha. Gjennom testene kan optikeren fastslå om du har behov for hjelpemidler for å se best mulig, og i så fall hvilke hjelpemidler (for eksempel briller eller kontaktlinser) som vil fungere best for deg.

I tillegg vil en grundig synsundersøkelse også oppdage endringer i øyet, som kan være varsler for enkelte sykdommer som for eksempel diabetes.

Undersøkelsen starter med en innledende samtale. Under samtalen vil vi kartlegge din synshverdag, avdekke relevante helseopplysninger og høre om dine tidligere erfaringer med briller og kontaktlinser. Undersøkelsen fortsetter med ulike tester og målinger tilpasset ditt behov. Med hjelp av moderne instrumenter hjelper vi deg å få en best mulig synsundersøkelse.

Når alle målinger og undersøkelser er gjort vil du få en grundig forklaring på hva optikeren har funnet. Du vil også få rådgivning med mulige løsninger for at du skal kunne se best mulig. Dette kan være briller, kontaktlinser eller annen behandling.

En synsundersøkelse tar vanligvis fra 30 minutter til 1 time.